Drama i Formel 1

Det är inte bara i klassiskt rally som det går undan, det gör det även i bilsportens allra mest prestigefyllda VM-serie, Formel 1, som nu börjar närma sig upploppet eftersom bara ett fåtal lopp återstår. Nu i helgen var det exempelvis stor dramatik, tyvärr på både gott och ont.

Tätt i toppen

Vi börjar med den goda dramatiken som tycks ska hålla på ända tills sista varvet av Abu Dhabis Grand Prix – som är världsmästerskapens avslutande deltävling. Dramatiken gäller naturligtvis de två Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosbergs vars överlägsenhet gentemot alla andra är stor, men dem emellan så är det fortfarande mycket jämnt. Länge var det Rosberg som satt på förarplats för att uttrycka det lite komiskt, men sedan Singapores Grand Prix, då Hamilton vann och Rosberg var tvungen att bryta, ja då är det omvända sittplatser.Och det verkar som att alltmer talar för Hamilton. När Japans Grand Prix kördes i helgen så vann britten för andra tävlingen i rad – Rosberg körde i mål strax efter på andraplatsen. Med det utökade han den ledning han senast tillskansade sig och oddsen blir allt högre på att Rosberg ska kunna ha en chans att plocka ikapp de poäng han tappat. Hans chans ligger förmodligen i att Hamilton måste bryta något eller några av de återstående loppen, för när de båda går i mål, ja då kommer de båda garanterat att finnas med på pallplatserna.

Otäck krasch

Nu till helgens tråkiga dramatik som gjorde att loppet på Suzukabanan sedermera fick brytas efter att fransmannen Jules Bianchi kraschat in i ett bärgningsfordon på banan då han fått vattenplaning på sin bil. Bianchis bil krossades fullkomligt och han ådrog sig i olyckan allvarliga skallskador.Det uppgavs under söndagen att Marussiaföraren verkade återhämta sig och andades själv, men läget förvärrades och på Formel 1:s officiella hemsida så uppger man att Jules Bianchi har genomgått operation för de allvarliga huvudskadorna han ådragit sig. I skrivande stund så är läget fortfarande kritiskt, och i medier så snackas det om att detta är den värsta skadan i Formel 1 på 20 år. Det man jämför med är Ayrton Sennas olycka 1994, som bragte honom livet. Låt oss hålla alla tummar för att Bianchi slipper gå samma öde till mötes.Varning för starka bilder.