Budget rally

rally tävlingAtt köra rally är populärt över hela Sverige men att komma in i sporten kan kännas svår och långt borta eftersom det är en sån dyr sport men med några tips och tricks kan man komma undan billigt när man är som nybörjare och vill inte lägga ut hela din besparing.När man vill börja med rally kan det vara svårt att veta vart man ska börja, vad ska man ha för bil? Vilken grupp ska man köra i och diverse regler som måste följas.

Rallylicens

Det första du vill göra i resan mot din första rallytävling är att ta rallylicensen, det är inget märkvärdigt utan det är en kurs som är mellan 4-8 timmar och kostar cirka 500 kronor.

Rallybil

Beroende på vilken grupp du ska tävla i kan det variera på vad för sorts bil du behöver men eftersom vi räknar på en budget är den en grupp-E bil du är ute eftersom i den gruppen kan man hitta dom billigaste rallybilarna.

Bra däck

Däck är något som är väldigt viktigt för alla motorsporter men när man är på en budget så kan man spara lite på däcken och kolla upp fyndhörnan med däck hos företaget Master Wheels för att spara in lite pengar.

Utrustning

Det finns några saker som man måste ha om man vill tävla i rally till exempel som flamsäker overall, skor och handskar och en hjälm som är gjort för motorsport som också skyddar nacken. Beroende på vad för sorts grupp du kör i kan man behöva flamsäkra underkläder med.