Up the hill 2016

Den som är sugen på lite svenskt rally kring datumen 30-31 juli bör befinna sig i Sundsvall och ännu mer precis i krokarna kring Södra Berget. Dessa datum körs nämligen rally för fullt under “Up the hill 2016”, som är ett lite speciellare rally event, då det i grund och botten handlar om en spännande och fartfylld backtävling.

Flera olika bilklasser

De finns ett flertal olika bilklasser som är tillåtna under årets upplaga utav “Up the hill”. Det bästa är förmodligen om du går in och kikar själv, men vi kan bland annat nämna att vi kommer få se både klassiska och historiska rallyklasser, samt mer moderna som Rallycross Supercar 2 WD.

Deltagande

Deltagandet är öppet för alla de som möter premisserna för tävlingsreglerna och som betalar in startavgiften på 600 kr. För de som tänkt köra i klassen Regularity så gäller en startavgift på 300 kr samt en kostnad på 150 för den engångslicens som är nödvändig för att få tävla.Glöm dock inte bort att göra din anmälning i tid! Då sena anmälningar resulterar i en extra administrationskostnad på 200 kr. Detta gäller alla anmälningar som görs närmare än fem dagar för start.

Boende

Tävlingsarrangörerna själv rekommenderar främst att du bokar boende på Hotell Södra Berget, som ligger ända uppe på toppen av berget och som bjuder på både god mat och dryck, samt ett flertal andra aktiviteter.

Ta sig till tävlingen

Det finns självfallet en rad olika sätt att ta sig till tävlingen. Om du själv planerar att delta så kanske det är så att du själv transporterar ditt tävlingsfordon med släp och bil, något som går alldeles utmärkt. Om du istället är en ren rallyentusiast som kommer återfinnas någonstans i publiken så är ett enklare alternativ att flyga till Sundsvall. Du landar då en bit ifrån samhället, men tar dig enkelt in till stan med antingen buss eller taxi.