Verkstad eller skruva själv

bilverkstadEn bil ska bara gå och gå utan några bekymmer, men hur är det, plötsligt har bromsrören rostat av, Lambda-sonden gett upp eller kanske bromsen fått underkänt på besiktningen. Visst du kan snärta in på närmsta butik och ska köpa delen, men den finns inte på lager och du kommer att få vänta minst en vecka på din del. Vad göra, lämna in bilen på verkstad eller fixa själv?

Lämna in bilen på verkstad

Alternativet är att lämna in bilen på verkstad och så felen blir åtgärdade och det är praktiskt både om du kanske inte har tid att åtgärda det själv eller inte har den kunskap det kräver att fixa till din bil själv. Vad man dock bör tänka på att har man en modern bil så är det inte så enkelt att skruva själv utan det är ett måste att lämna in den på auktoriserad verkstad.Du kan enkelt idag boka tid online för ditt verkstadsbesök och även chatta direkt med kundservice om du har några funderingar kring din bil eller bokning av tid. En annan fördel med att lämna in bilen på en verkstad är den garanti du får efter slutförd reparation eller service, skulle något hända inom garantitiden så kan du lämna in bilen och få felet åtgärdat. Skruvar du själv och något går fel är det bara att göra om och göra rätt.meka bil

Fixa din bil själv

Tänker du köpa och göra jobbet själv kan du lika gärna beställa delen eller delarna via nätet och få hem det inom samma tidsramar som butiken. Ibland kan leveransen ta ett par dagar upp till några veckor alldeles beroende på vad och vart du beställer. Det finns webbplatser där du kan köpa delar från andra länder och dessa tar i regel lite längre tid men kan ge dig delarna något billigare. Fördelarna med detta är ju just priset då. Handlar du hos ett företag som befinner sig i Sverige och de har delen hemma, borde inte leveranstiden överskrida en arbetsvecka. Du kan också hitta begagnade delar online till en vettig peng.De flesta webbutiker tillhandahåller en bildelsbas som man enkelt kan söka i och få rätt del till rätt bilmodell. De kan också ha en sökfunktion där du anger din bils registreringsnummer och via den kan du söka efter den delen som du behöver som passar just din bil. Risken att det blir fel är därför liten och det är sällan delen behöver bytas på grund av av detta.Många av dessa sajter tillhandahåller också någon form av support, så funderar du över något kan du till exempel chatta med en kunnig person som kan ge dig svar på de frågor du har gällande en beställning. Betalning brukar normalt sett gå att göra via kontokort eller mot postförskott. Ibland kan du även få faktura, betala via Paypal eller Swish. Andra former av finansierings hjälp finns också att få.